Zelf bloggen

zelf bloggen

Als (SEO) tekstschrijver adviseer ik heel veel van mijn klanten om regelmatig te bloggen. Voor sommigen van hen neem ik het daadwerkelijk schrijven van die blogs ook nog eens voor mijn rekening. Best raar dus dat ik op mijn eigen website eigenlijk helemaal nooit blog.

Helemaal nooit bloggen is niet helemaal waar

Oké, er was een tijd dat ik wel eens wat op mijn website publiceerde. Dat was dan wel op mijn vorige website en ik moet toegeven: zo heel vaak deed ik dat toen ook al niet. Iets met te weinig ritme. Maar ik deed het dus wel. En ja, het was best dom om die oude berichten niet over te zetten naar mijn huidige site. Maar je kent de bekende smoesjes wel: geen tijd, geen zin, nu eerst nog die klus voor die grote klant afmaken… Juist, allemaal excuses die je (zeker als tekstschrijver) gewoonweg niet zou mogen gebruiken. (Oké, inmiddels heb ik er wel een paar overgezet, zoals deze en deze…)

Mijn goede voornemen voor 2020: meer bloggen

Ik heb me daarom ten doel gesteld om in 2020 weer meer te gaan bloggen. Gewoon omdat ik vind dat dat er nu eenmaal bijhoort. Maar ook om kennis te delen met mijn (potentiële) klanten. En niet in de laatste plaats om mijn vindbaarheid online te vergroten. Het liefst zou ik dit dagelijks doen, maar ik weet ook wel dat dat een beetje onrealistisch is. Je wilt immers wel kwaliteit bieden met de onderwerpen waar je over schrijft. En je hebt ook nog je reguliere werkzaamheden waar je elke dag tijd aan kwijt bent. Een keertje per maand lijkt me dan weer net iets te weinig. Vandaar dat ik voorzichtig wil beginnen met 2 blogs per maand. Om als dat goed gaat dit op te voeren naar minimaal 1 blog per week. Waarbij ik uiteraard gebruik maak van de Yoast SEO plug-in.

Maar waarover schrijf ik dan?

Een reden waarom ik al vaak ben afgehaakt met het schrijven van blogartikelen voor mezelf, is dat ik vaak moeite heb met keuzes maken. Ga ik voor een breed onderwerp of duik ik juist een niche-markt in? En heel eerlijk gezegd weet ik op dit moment ook nog niet precies welke kant ik op wil gaan. Maar goed: ik ben in elk geval wel begonnen met bloggen zoals je ziet. Hopelijk kom ik er gaandeweg achter welke richting in mijn situatie het meest geschikt zal zijn.

Plaats een reactie