Doelgroepen en diarree

doelgroep

Als ik ’s avonds lui op de bank hang, vind ik het heerlijk om een serie op Comedy Central te kijken. Dat kan zowel op mijn televisie als op mijn tablet, dankzij UPC. Ook al heb ik driekwart van de afleveringen al gezien, ik blijf er graag naar kijken. Eén van mijn favoriete series is de That ‘70s Show. En meestal worden daar twee afleveringen van achter elkaar uitgezonden.

Adverteren voor doelgroepen

Toen Comedy Central nog maar kort bestond, was het aantal commercials dat tussen de verschillende series werd uitgezonden stukken lager dan nu. Blijkbaar genieten meer mensen van de zender met bijbehorende sitcoms. Waardoor de zender in een paar jaar tijd behoorlijk populair werd. Het zal me dan ook niks verbazen als je tegenwoordig een behoorlijk bedrag moet neertellen om een commercial van je bedrijf of product te laten uitzenden. Omdat je je richt op specifieke doelgroepen.

De juiste doelgroepen

Je gaat ervan uit dat je als bedrijf er bewust voor kiest om op een bepaalde zender op een bepaald tijdstip en op een bepaalde dag je commercial uit te zenden. Misschien dat jouw doelgroepen overeenkomen met de doelgroep die de zender voor ogen heeft. Al zegt Comedy Central zelf op haar website dat ‘de brede diversiteit van het aanbod van Comedy Central maakt dat ook een brede doelgroep naar de zender kijkt’.

En dan is er ineens diarree…

Het viel me deze week tijdens een avondje bankhangen ineens op dat de afleveringen van de That ‘70s Show ‘mede mogelijk werden gemaakt door Tasectan’. Ofwel, door een product dat ontwikkeld is om de effecten die gepaard gaan met diarree te bedwingen en te verminderen. Ik vroeg me af waarom Tasectan ervoor gekozen had om juist op deze zender en bij dit programma hun commerciële boodschap te tonen.

Misschien…

…heeft het te maken met het feit dat je buikpijn van het lachen kunt krijgen als je comedyseries kijkt? Met alle gevolgen van dien. Of maken ze veel plas- en poepgrappen op de zender waar Tasectan bij aan wil sluiten? Of is het simpelweg echt omdat Tasectan een product is dat voor iedereen is? En waardoor het prima past bij een zender die ook een brede doelgroep voor ogen heeft?

Het lijkt mij in elk geval dat er toch genoeg medische programma’s zijn waar prima bij geadverteerd kan worden. Of is dat dan weer een te kleine doelgroep voor een product als Tasectan?

Plaats een reactie