Horizon van UPC

horizon UPC

Ik moet zeggen: het werkt prima. Sinds een week of twee maak ik gebruik van Horizon TV van UPC op mijn iPad. Kan ik eindelijk ook in bed televisie kijken. Ik had natuurlijk ook al lang een keer die TV-aansluiting in mijn slaapkamer kunnen maken, maar dat even terzijde. Maar wat ik alleen zo raar vind: waarom maakt UPC gebruik van de Engelse uitspraak voor horizon?

Internet van Horizon

Oké, misschien kwam het ook wel doordat ik er voor het eerst mee in aanraking kwam op internet. En ik Horizon zag staan en het direct op zijn Nederlands las. Wat ik vervolgens ongeveer een week in mijn hoofd volhield. Totdat ik de commercial op TV zag. En er aan het eind werd gesproken over Horaaizen.

In het verlengde van

Het kan ook zijn omdat je ook JoePieSie zegt en geen UPeeSee. Of dat het overgewaaid is uit een ander land waar al de Engelse naam voor de service werd gebruikt. Ik weet het niet precies. Toch blijft het me storen.

Naamsbekendheid Horizon

Overigens heeft UPC ook weinig moeite gedaan om de naam te communiceren in de TV-commercial. Aan het eind wordt het een keer genoemd, maar verder speelt de commercial vooral in op wat je allemaal met Horizon kunt doen en hoe veel makkelijker je leven wordt met Horizon.

Maar goed, afgezien van de naamgeving ben ik er dus erg tevreden over. Al deelt niet iedereen die mening…

Plaats een reactie