2019: het was een goed jaar

2019

Het is al weer even geleden dat ik voor het laatst terugkeek naar het voorgaande jaar, qua opdrachten althans. Inmiddels is het al weer een paar dagen 2020. En dus wordt het hoog tijd om de balans van 2019 op te maken. Want wat voor klussen heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan dit jaar en op welke werkzaamheden ben ik trots?

Allereerst: de doorlopende klussen in 2019

Al sinds jaar en dag werk ik voor Home of Happy Brands aan copy-opdrachten voor HP. Vaak betreft dat partnercommunicatie via DM’s en eDM’s. Maar ook schrijf ik nog altijd de productteksten voor de HP Essentials (een maandelijks magazine) en komen er gedurende het jaar ook nog altijd allerlei andere klussen voor HP voorbij. Zoals diverse landingspagina’s en bannerteksten. Het mooie van een klant waar je al geruime tijd voor werkt, is dat je vaak aan een half woord genoeg hebt. En dat komt zowel de snelheid van werken als de kwaliteit van de teksten alleen maar ten goede.

Terugkerende klanten

Het is ook altijd leuk als een klant je opnieuw benadert voor een klus. Je weet dan meteen dat de vorige samenwerking goed bevallen is en ze graag weer met je in zee gaan. Zo werd ik dit jaar gevraagd door Meubel Nieuwe Stijl voor de teksten voor de website van hun nieuwe winkel Beau Home. Vroeg Freelance.nl me nog voor wat aanvullende pagina’s nadat ik daar in het verleden met een aantal andere tekstschrijvers een grote online klus voor gedaan had. En ook klanten als Increase, de Music Group, Your Concept en Transperfect Translations (waar ik heel veel vertalingen voor verschillende online teksten voor Samsung voor deed) wisten me wederom te vinden.

Leuk nieuw werk in 2019

Ook had ik in 2019 een aantal klussen waar ik trots op ben dat ik er aan (mee) mocht werken. Zo rondde ik samen met David Brinks van Hardcopy begin januari een enorm grote SEO-klus voor GAMMA af. En had ik het hele jaar door ook veel werk voor Netmedia, wederom op SEO-gebied. Aan het eind van 2019 dook ik in de online recepten business, waar ik voor een bekende tv-kokkin zo’n 100 receptteksten en categorieteksten schreef.

Al met al was 2019 dus een mooi jaar op werkgebied. Ik kijk uit naar 2020 en hoop dat het minstens zo’n succesvol jaar gaat worden als 2019.

En tegen mijn klanten kan ik alleen maar zeggen: enorm bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen!

Plaats een reactie