Blogartikelen

Hieronder vind je een verzameling blogartikelen, columns en nieuwsberichten over zaken die in meer of mindere mate met (SEO) tekstschrijven te maken hebben. Steek er wat van op, laat je vermaken of blader de artikelen gewoon eens rustig door.

Yoast SEO plug-in

Door Tom Siddals | 29 mei 2020

Als je een WordPress-website hebt en aan de slag wilt met SEO, kan alle informatie rondom dit onderwerp in het begin nogal overweldigend aanvoelen. Want wat moet je allemaal precies doen en waar begin je mee? De Yoast SEO plug-in helpt je direct op weg.

Cornerstone content

Door Tom Siddals | 27 mei 2020

Misschien heb je de term al wel eens voorbij horen komen. Of misschien is het nog helemaal nieuw voor je. Welke optie voor jou ook geldt: bij het schrijven van SEO-teksten is het slim om af en toe gebruik te maken van cornerstone content. In dit artikel leg ik je uit wat cornerstone content inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor SEO en hoe je zelf de beste cornerstone content schrijft.

Meta title tips

Door Tom Siddals | 25 mei 2020

Of je nu zelf aan de slag gaat met het schrijven van SEO-teksten of dat liever aan een professional uitbesteedt: voor goede SEO heb je (naast een heleboel andere zaken) nu eenmaal ook per pagina een goede meta title nodig. Maar hoe schrijf je nu de perfecte meta title? In dit artikel geef ik je een aantal tips die je direct kunt toepassen.

Meta description tips

Door Tom Siddals | 22 mei 2020

Als je je bezighoudt met het schrijven van SEO-teksten, dan heb je met behoorlijk wat zaken rekening te houden. Een daarvan is het schrijven van een goede meta description. Maar wat is een meta description eigenlijk en hoe zorg je zelf voor een goede meta description bij de content die je maakt? In dit artikel geef ik je een aantal bruikbare tips. Doe er je voordeel mee!

SEO-teksten zelf schrijven: begin bij de basis

Door Tom Siddals | 15 mei 2020

Als je zelf aan de slag gaat met SEO-teksten schrijven, is het belangrijk dat de basis goed is. Door als een kip zonder kop zomaar een aantal te teksten te gaan schrijven met wat zoekwoorden waarvan je zelf denkt dat die je bezoekers gaan opleveren, is natuurlijk nooit een goed plan. Begin daarom bij de basis.