Blogartikelen

Hieronder vind je een verzameling blogartikelen, columns en nieuwsberichten over zaken die in meer of mindere mate met (SEO) tekstschrijven te maken hebben. Steek er wat van op, laat je vermaken of blader de artikelen gewoon eens rustig door.

Zo kies je het juiste focus keyword

Door Tom Siddals | 9 november 2020

Maak je gebruik van de Yoast SEO plug-in en ben je bezig met het schrijven van teksten voor je website? En wil je met je teksten ranken op een bepaald zoekwoord? Dan heb je vast wel eens van de term focus keyword gehoord. In de Yoast SEO plug-in is er namelijk voor elke pagina op je website een invoerveld voor je focus keyphrase.

Wat is een landingspagina?

Door Tom Siddals | 22 juli 2020

Als je je met SEO bezighoudt, heb je vast wel eens van de term landingspagina gehoord. Toch is voor lang niet iedereen helemaal duidelijk wat een landingspagina (of landing page) nu precies inhoudt. In dit artikel vertel ik je wat een landingspagina is, wat het nut van zo’n pagina is en hoe je ze op de juiste manier inzet.

Cornerstone content

Door Tom Siddals | 21 juli 2020

Misschien heb je de term al wel eens voorbij horen komen. Of misschien is het nog helemaal nieuw voor je. Welke optie voor jou ook geldt: bij het schrijven van SEO-teksten is het slim om af en toe gebruik te maken van cornerstone content. In dit artikel leg ik je uit wat cornerstone content inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor SEO en hoe je zelf de beste cornerstone content schrijft.

Longtail zoekwoorden inzetten

Door Tom Siddals | 10 juni 2020

Longtail zoekwoorden inzetten Zoekwoorden zijn belangrijk als je SEO-teksten schrijft. Maar de kans dat je goed gaat scoren op een kort zoekwoord (een zoekwoord van 1 of 2 woorden) is wel vaak zeer klein. Bovendien is de concurrentie op zo’n zoekwoord ook enorm. Daarom is het vanuit SEO-oogpunt vaak slim om je vooral te gaan …

Yoast SEO plug-in

Door Tom Siddals | 29 mei 2020

Als je een WordPress-website hebt en aan de slag wilt met SEO, kan alle informatie rondom dit onderwerp in het begin nogal overweldigend aanvoelen. Want wat moet je allemaal precies doen en waar begin je mee? De Yoast SEO plug-in helpt je direct op weg.