Blogartikelen

Hieronder vind je een verzameling blogartikelen, columns en nieuwsberichten over zaken die in meer of mindere mate met (SEO) tekstschrijven te maken hebben. Steek er wat van op, laat je vermaken of blader de artikelen gewoon eens rustig door.

Wat is een zoekwoord of keyword?

Door Tom Siddals | 26 januari 2021

Als je meer te weten wilt komen over zoekwoorden en keywords ga je ongetwijfeld online op onderzoek uit. De kans is groot dat je dan meteen enorm veel informatie krijgt over het onderwerp zoekwoordonderzoek of keyword research. Natuurlijk is dat belangrijk als je wilt dat je pagina hoog scoort in de zoekresultaten. Maar uiteindelijk begint het allemaal bij goed begrijpen wat een zoekwoord nu eigenlijk precies is. In dit artikel leg ik je dat zo goed mogelijk uit.

SEO in 2021 succesvol toepassen

Door Tom Siddals | 15 januari 2021

Ook al was 2020 door corona voor velen een slecht of ingewikkeld jaar, dat wil niet zeggen dat we dan ook maar moesten stoppen met ondernemen. Zo is tijd aan je SEO besteden bijvoorbeeld altijd een verstandig idee. Maar wat heeft 2021 op SEO-gebied voor ons eigenlijk in petto en waar liggen de kansen voor jou als (online) ondernemer? In dit artikel zet ik een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje.

2020: een jaar om snel te vergeten

Door Tom Siddals | 14 januari 2021

Aan het eind van het jaar is het altijd een goed moment om even terug te kijken op hoe het jaar verlopen is. Oké, ik ben wat verlaat want het is inmiddels al half januari. Maar dat komt omdat ik echt een weekje niks wilde doen eind december waardoor mijn planning de eerste weken van januari 2021 ook direct vol liep.

Wat zijn rich snippets?

Door Tom Siddals | 15 december 2020

Als je je ook maar een beetje bezighoudt met SEO, is de term rich snippets waarschijnlijk wel eens voorbij gekomen. Maar weet je ook wat die rich snippets inhouden? Zeker als je nog maar net met SEO begonnen bent, klinkt deze term voor de meeste mensen behoorlijk vaag. Daarom ga ik je in dit artikel precies uitleggen wat rich snippets zijn.

Structured data eenvoudig aan je site toevoegen

Door Tom Siddals | 3 december 2020

Als je een blogpost of webpagina gaat schrijven of geschreven hebt, wil je natuurlijk wel dat jouw content ook daadwerkelijk gelezen wordt. En precies om die reden maak je (als het goed is) gebruik van allerlei SEO-tools. Een van de SEO-hulpmiddelen die je daarbij kunt inzetten, is het toevoegen van structured data.