Tommunicatie - Blog

Hieronder vind je een verzameling blogartikelen, columns en nieuwsberichten over zaken die in meer of mindere mate met (SEO) tekstschrijven te maken hebben. Steek er wat van op, laat je vermaken of blader de artikelen gewoon eens rustig door.

De ideale lengte voor al jouw blogtitels

Door Tom Siddals | februari 24, 2020

Op Frankwatching las ik nog niet zo lang geleden een artikel over welke blogartikelen het beste scoren. Op basis van een onderzoek van SEMrush was naar voren gekomen dat longread-artikelen (blogartikelen van meer dan 3000 woorden), artikelen met lange titels (van meer dan 14 woorden) en listicles (artikelen met lijstjes) het vaak het beste doen. Van die eerste en die derde was ik niet direct enorm verrast. Van de tweede (de lengte van de titel) juist wel!

Drie praktische SEO-tips voor 2020

Door Tom Siddals | januari 30, 2020

SEO blijft alsmaar in beweging. Dat hebben we voor een groot deel te danken aan Google die door het jaar heen verschillende kleine aanpassingen in haar algoritmen aanbrengt. Maar natuurlijk ook door de kennis en het inzicht van bedrijven en personen die continu bezig zijn het maximale uit SEO te halen. Of dat nu voor hunzelf of voor hun klanten is.

Wat ik doe als tekstschrijver

Door Tom Siddals | januari 17, 2020

Laatst was ik op een feestje en legde ik iemand uit wat voor werk ik doe. Of althans, dat probeerde ik. Bij het beroep tekstschrijver denken mensen vaak nogal snel aan het schrijven van teksten voor liedjes. En al doe ik dat hobbymatig ook stiekem wel eens, het is toch iets compleet anders dan wat ik beroepsmatig elke dag schrijf. “Maar wat schrijf je dan wel?”, was de terechte vervolgvraag. Net als op het feest zal ik hier in het kort proberen uit te leggen wat voor teksten ik dagelijks schrijf.

Zelf bloggen

Door Tom Siddals | januari 3, 2020

Als (SEO) tekstschrijver adviseer ik heel veel van mijn klanten om regelmatig te bloggen. Voor sommigen van hen neem ik het daadwerkelijk schrijven van die blogs ook nog eens voor mijn rekening. Best raar dus dat ik op mijn eigen website eigenlijk helemaal nooit blog.

2019: het was een goed jaar

Door Tom Siddals | januari 3, 2020

Het is inmiddels al weer een paar dagen 2020. En dus wordt het hoog tijd om de balans van 2019 op te maken. Want wat voor klussen heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan dit jaar en op welke werkzaamheden ben ik trots?